Avantajele betonului tipărit

Petrăchioaia - Ilfov

JOS

Petrăchioaia - Ilfov

Avantajele betonului tipărit

Pentru a vorbi despre avantajele pardoselilor decorative din orașe precum Petrăchioaia, Ilfov, trebuie să menționăm puțin din istoria sa pentru a înțelege cu adevărat importanța sa reală.

Poate că nu știți că prima dată când pavajele au început să fie folosite pe drumuri a fost în Imperiul Hitit in Asia. Dar prima dată când s-au construit ceea ce se poate numi trotuare în oraș a fost in Pompei. Rămășițele arheologice care au fost găsite lasă dovezi că existau zone bine definite și mai înalte la marginile drumului care împiedicau tranzitul de cai sau trăsuri pentru a proteja integritatea pietonului. Unde s-au folosit diferite materiale și metode mult mai rudimentare. În mod logic, astăzi pardoseala decorativă are un profil foarte diferit. În prezent, pentru căile pietonale sunt utilizate diferite tipuri de pavaje din beton, cum ar fi următoarele:

  • Pavaj din beton
  • Pavaj din asfalt turnat
  • Pardoseli din beton imprimate sau numite și pardoseli decorative
  • Pardoseli din dale
  • Pavaj de piatră
beton decorativ imprimat în Petrăchioaia, Ilfov

Dintre cele menționate, fără îndoială cele mai utilizate sunt pardoselile din beton, deoarece caracteristicile lor le fac mai viabile pentru conservarea lor. De fapt, se știe că César Augusto a fost numit curator și comisar al împrejurimilor Romei și Julio César de la Via Appia. Într-un moment în care întreținerea drumurilor și a drumurilor era extrem de importantă ca mijloc de comunicare. Pe de altă parte, în Spania putem menționa că mari personalități precum Carlos al III-lea și ministrul său, au înțeles cât de necesar era păstrarea și menținerea stării bune a rețelei de drumuri. Astăzi în orașe există diferite sisteme de management pentru întreținerea rețelei rutiere, ținând cont de caracteristicile geometrice și structurale, evoluția deteriorării, tipurile de trafic ... etc. Toate aceste date și experiență în sine au determinat, fără îndoială, că pardoselile din beton sunt cel mai recomandat material pentru solurile urbane.

Nu aș dori să închei fără să menționez că betonul tipărit a fost aplicat în județul Ilfov, acum mai mult de 30 de ani. Județ în care am realizat multe proiecte diferite aplicând o gamă largă de texturi, culori, forme, hidroizolații ... Toate acestea pentru a crea un sistem de pardoseală rezistent și plăcut la un preț foarte accesibil. Folosind aceleași tehnici care au permis celor mai buni specialiști din lumea construcțiilor, să facă realitate proiectele cu un concept urban mai modern și mai flexibil. Pur și simplu ștanțând matrițele alese anterior, pentru a apoi colora, întări și crea textura dorită. Cu aceasta puteți crea infinite posibilități creative. Fără îndoială, un alt avantaj al trotuarului sau pardoselilor din beton, este că datorită faptului că este un strat de acoperire a cărui tratament și instalare se adaptează la orice matriță putem realiza diferite finisaje care pot imita perfect pietrele de pavaj tipice, piatra naturală, țiglele ... etc. Pe alta parte, principalele sale caracteristici oferă finisaje mai bogate și mai decorative, cu ușurința de a imita orice culoare, finisaj, formă sau textură, așa cum am menționat. Toate acestea fac pardoseala decorativă recomandată în special pentru zonele urbane.

Aceste avantaje au făcut posibilă utilizarea acestui tip de pardoseală pe orice tip de suprafață care dorește să imite piatra naturală. Fără a uita că, pe lângă faptul că sunt folosite în aer liber (piețe, parcuri, străzi, plimbări, piscine, târguri), ele pot fi folosite și în interior. De exemplu, utilizarea sa cea mai răspândită a fost pe treptele interioare ale multor case sau cabane.

beton decorativ imprimat în Petrăchioaia, Ilfov

Cere pret fara compromisuri

Suna-ne la: (+40) 761 350 488 si cere pret gratis si fara nici un compromis.

3
tari in care lucram
14
persoane in echipa
17
ani de experienta

Contacteaza-ne

Contacteaza cu noi daca ai nevoie de mai multe informaii. Obtine un pret personalizat fara compromisuri.

Unde ne gasesti

Avem echipe disponibile in
toate marile orase din Romania.

Gaseste-ne si aici: