Cum se aplică betonul ștanțat

Dragomirești Vale - Ilfov

JOS

Dragomirești Vale - Ilfov

Cum se aplică betonul ștanțat

Tehnologia actuală a betonului ștanțat permite permite o mare diversitate datorita texturilor, formelor și culorilor, ceea ce face din acest element al construcției unul dintre cele mai utilizate. De exemplu, este din ce în ce mai utilizat în orașe și comune precum Dragomirești Vale, Ilfov pe care le putem vedea peste tot în gospodăriile și casele romanești.

Dar ce este betonul ștanțat? După cum sugerează și numele, această tehnică este rezumată prin ștanțarea sau amprentarea cu instrumente pe o suprafață de beton pentru a obține o textură tridimensională. Apoi, pașii următori sunt colorarea și întărirea. Cu aceasta vom realiza diferite finisaje cu un aspect foarte natural și asemănător cu orice tip de piatră, ceramică sau piatră de pavaj. Deși acest element este mai rezistent și realizează o suprafață care se comportă ca un strat de etanșare. Pentru mulți arhitecți, este o soluție ideală, deoarece evită să construiască o pardoseală și, pe de altă parte, podeaua are puțină întreținere de-a lungul timpului. Dacă ne uităm cu atenție la orașe sau comune precum Dragomirești Vale, Ilfov, putem observa cum utilizarea sa în construcții noi este din ce în ce mai frecventă.

Cum se utilizează betonul ștanțat.

În primul rând, se realizează un strat de beton pe structură în situ, cu o grosime de cel puțin 5 până la 10 cm. Cum ar trebui să fie betonul: ar trebui să aibă o rezistență minimă la compresiune de 21 MPa și o așezare de aproximativ 7-10 cm. Pe de altă parte, trebuie luat în considerare faptul că baza sa trebuie să fie complet compactă și umedă. Este important înainte de a aplica betonul sa umezim zona unde se va aplica..

beton decorativ imprimat

În stare proaspătă, este încorporat un întăritor de culoare. Nu uitați că trebuie aplicat odată ce betonul a atins starea plastică adecvată și excesul de apă s-a evaporat. Pentru a aplica culorile, se calculează aproximativ pe m2, dar în zonele cu trafic mai mare poate fi necesară o cantitate mai mare.

Acum amprentarea se efectuează cu matrița aleasă, dar mai înainte trebuie aplicat unui agentul de întărire. Matrițele nu trebuiesc lovite și pot fi ridicate imediat. Dar înainte de a face acest lucru, trebuie să așteptam câteva minute, astfel încât praful aplicat, absoarbe umezeala din beton și se umezește. Combinarea culorilor poate produce o paleta de culori diferita și foarte plăcuta. Agentul de întărire este un produs conceput astfel încât detaliile matriței pe care urmează să le aplicăm ulterior să fie transferate în mod corespunzător, fără erori. Dar, de exemplu, dacă se aplică un strat prea gros, acesta ar putea diminua detaliile imprimării. Ideal este să aplicați aproximativ 0,15 kg / m2. fără a uita că unul dintre cei mai importanți pași este acela de a nivela și umezi suprafața pe care urmează să fie așezată.

Când ștampilarea este terminată, așteptați cel puțin trei zile pentru ca aceasta să se întărească. Acum putem mătura și curăța suprafața cu apă sub presiune pentru a elimina excesul de praf din agentul de întărire. Nu uitați că în ultimul pas, și cu suprafața complet curată, vom aplica un agent sigilare transparent, cum ar fi solvent acrilic, în două straturi, primul mai puțin gros, și așteptând sa se usuce, după care putem da cel de al doilea strat. Acest sigiliu se aplică la aproximativ 0,20 l / m2 și nu trebuie aplicat din cauza posibilității de ploaie.

Ca sfat înainte de a începe, nu uitați să acoperiți întreaga suprafață din jurul unde lucrați de la plante, suprafețe, sticlă, ferestre, suprafețe vopsite ... etc. etc. beton decorativ imprimat

Cere pret fara compromisuri

Suna-ne la: (+40) 761 350 488 si cere pret gratis si fara nici un compromis.

3
tari in care lucram
14
persoane in echipa
17
ani de experienta

Contacteaza-ne

Contacteaza cu noi daca ai nevoie de mai multe informaii. Obtine un pret personalizat fara compromisuri.

Unde ne gasesti

Avem echipe disponibile in
toate marile orase din Romania.

Gaseste-ne si aici: