Importanța agentului de întărire pentru betonul ștanțat

Găneasa - Ilfov

JOS

Găneasa - Ilfov

Importanța agentului de întărire pentru betonul ștanțat

Istoria pavajului așa cum o cunoaștem astăzi este foarte recentă, datând de la începutul secolului al XX-lea. Dar abia în anii 1950 au apărut primele progrese atât în ​​textura cât și în culoarea betonului și când comercializarea betonului tipărit a început să se dezvolte mai rapid. Astfel în ziua de astăzi, trotuarele decorative sunt posibile în comuna Găneasa, Ilfov datorită mai ales dezvoltării întăritorului de culoare. Element cheie pentru instalarea pavajelor decorative.

La începuturile sale, ca element întăritor, a fost utilizat un agent de din plastic care, deși a funcționat bine, a lăsat un finisaj inestetic. Cu toate acestea, în câțiva ani, a fost dezvoltat un nou element de pulbere care, pe lângă îndeplinirea aceleiași funcții, a permis finisaje mai estetice din punct de vedere vizual. Fără îndoială, o valoare foarte apreciată pentru care acest beton ștanțat este ales în majoritatea proiectelor.

În prezent, materialele chimice esențiale utilizate pentru pavajul decorativ sunt întăritorul de culoare, și agentul de sigilat. În acest articol ne vom concentra asupra importanței întăritorului ca atare.

beton decorativ imprimat

Ce este agentul de întărire? Este pur și simplu o pulbere foarte ușoară care acționează ca un separator între culoare și acțiunea mecanică a ștanțării pe betonul imprimat. Compoziția sa chimică îl face important nu numai pentru întărirea betonului, ci și pentru impermeabilitatea acestuia de apă și umiditate. Un aspect important pentru durabilitatea sa, adică este un agent însărcinat cu facilitarea detașării betonului din matrițe.

Derivații de uleiuri minerale sunt utilizați în mod normal și conțin, de asemenea, solvenți organici volatili, deși au dezavantaje de mediu. Din fericire, există și alte alternative care, care se se folosesc cu succes în Găneasa, Ilfov, cum ar fi agenții de întărire pe bază de plante. O alternativă non-toxică care respectă mediul, având în vedere că pardoselile decorative sunt din ce în ce mai solicitate. Aceste produse oferă aceleași rezultate sau mai bune decât uleiurile clasice utilizate, sunt biodegradabile și nu produc deșeuri periculoase. Nu trebuie uitat că aceste noi forme de ulei vegetal au fost testate în condiții de umiditate și nu prezintă nicio problemă de coroziune. Și, mai presus de toate, sunt mai sigure pentru sănătatea lucrătorilor care o folosesc zilnic. Nu irită pielea, au un miros mai slab, nu atacă materialele cu care se lucrează.

Cu toate acestea, pentru ca utilizarea sa să fie optimă, trebuie urmate aceste sfaturi:

  • Utilizați matrițe curate fără urme de ciment
  • Utilizați instrumente de aplicare din oțel inoxidabil
  • Păstrați distanța corectă între pavaj și pistol pentru a evita picurarea
  • Nu folosiți exces de ulei.

În zilele noastre, în comune precum Găneasa, Ilfov se pun la dispoziție informații referitoare la gestionarea betonului ștanțat, cu utilizarea elementelor care ajută sănătatea mediului înconjurător al orașului și reduc expunerea la substanțe toxice. Având în vedere că acest element este deja utilizat în peste 50% din proiectele pentru clădiri noi și planuri urbane. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că există reglementări din ce în ce mai stricte ale Uniunii Europene în ceea ce privește utilizarea sa, ceea ce face din acest element o soluție de luat calcul.

beton decorativ imprimat

Cere pret fara compromisuri

Suna-ne la: (+40) 761 350 488 si cere pret gratis si fara nici un compromis.

3
tari in care lucram
14
persoane in echipa
17
ani de experienta

Contacteaza-ne

Contacteaza cu noi daca ai nevoie de mai multe informaii. Obtine un pret personalizat fara compromisuri.

Unde ne gasesti

Avem echipe disponibile in
toate marile orase din Romania.

Gaseste-ne si aici: